sâmbătă, 4 august 2012

Festivalul Papanasilor, Covaci, editia a doua

Dupa succesul repurtat la prima editie a festivalului, iata, de azi, 4 august, demareaza la Covaci editia a doua a acestei manifestari gastronomico-artistice, care tinde sa devina o traditie locala. Sufletul organizatoric ramane acelasi inimos domn Octavian Stancioiu, cel care coordoneaza o suita intreaga de evenimente anuale in mica localitate de la nord de Timisoara.

Locatia acestui festival o reprezinta aceeasi Pensiune Anette, locul unde, de-a lungul ultimilor ani, s-au desfasurat evenimente care au pus Covaciul pe harta judetului. Si cum un desert de papanasi adevarati trebuie uns cu o muzica pe masura,  la editia din acest an buna-dispozitie va fi asigurata de catre solistul Ghita Berinde si ansamblul sau.

Nu pot decat sa salut acest gen de manifestare deoarece, pe langa componenta gastronomica, ea este si un bun prilej de socializare intr-o lume in care tendinta principala este aceea de a ne autonomiza, de a comunica impersonal, prin intermediul mijloacelor electronice care tind sa inlocuiasca dialogul direct.

Pofta buna si distractie pe masura!