sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Spre o noua conducere in PNL?

***


Trecerea in opozitie a PNL va determina, cu siguranta, stabilirea unui nou raport de forte in interiorul formatiunii politice liberale. Noua situatie in care se ragaseste partidul necesita luarea unor masuri care sa conduca la impunerea PNL - ului ca si alternativa valabila la actuala guvernare FSN.

O etapa s-a incheiat. Guvernul condus de catre Dl. Tariceanu a reusit sa aduca PNL la un maxim istoric in alegerile post-decembriste. Din nefericire, eu cred ca acest scor este tot ce poate obtine partidul cu Tariceanu presedinte.

Este timpul ca vocile puternice din partid sa se impuna si la nivel de conducere. Eu l-as vedea pe Crin Antonescu ca pe o varianta castigatoare pentru. PNL. Nici Ludovic Orban nu are un discurs de lepadat, dimpotriva. De ce nu o conducere de partid bicefala? Un duet Antonescu/Orban ar readuce discursul liberal romanesc la un nivel european.

Ideea cu un partid condus de doua persoane se pare ca este imbratisata si de unii membrii din conducerea actuala. "Orban este foarte potrivit pentru o functie de presedinte executiv pentru ca este un bun organizator si coordonator iar Antonescu are un discurs de lider si prestanta". Aceasta este declaratia data presei de catre un cadru de conducere, sub protectia anonimatului, cf. Hotnews.

Personal eu sunt adeptul conducerilor monocefale in care liderul isi asuma si succesele si esecurile. Insa de aceasta data avem de-a face cu doua personalitati care impartasesc aceleasi idei politice. Cred ca ar trebui sa le dam o sansa acestor oameni.