duminică, 9 decembrie 2012

Periculos...

In toate estimarile exit-poll din aceasta seara, 09.12.2012, USL este creditata cu peste 55% din optiunile celor care au facut efortul de-a se deplasa la urne. Cumulat cu minoritatile, altele decat cea maghiara, bașca prietenașii care au candidat sub steag străin și care iși vor scoate măștile in foarte scurt timp,  ne arată că alianta social-democrată va obtine foarte facil o majoritate absolută. Periculos...În aceste condiții vom avea parte de o altă Constituție făcută cu dedicație, pentru un moment dat sau pentru un singur om politic. PSD a mai patit-o odata in 2003, cu modificarile la legea fundamentala croita pentru Adrian Nastase, care i-a venit ca o manusa lui Traian Basescu.

USL va mai avea o mare problema in explicarea ratiunilor pentru care copresedintele Victor Ponta insista pentru o colaborare parlamentara sau guvernamentala (inca nu e clar)  cu UDMR, formatiune politica care nu a impartasit deloc viziunea politica a USL in ultimii doi ani. Ba mai mult, apelul facut de catre liderii UDMR la propriul electorat, in vederea boicotarii referendumului privind demiterea lui Traian Basescu, i-a permis acestuia din urma sa isi conserve functia de presedinte (sau ce o fi el) al Romaniei.

Dar pana la urma haideti sa vedem care vor fi rezultatele oficiale si, de ce nu, sa urmarim care vor fi solutiile-minune ale USL pentru societatea românească.