miercuri, 17 aprilie 2013

Logica Matrioșkăi. Cine a câștigat alegerile de anul trecut?

O întrebare care pare a fi una fără sens deoarece, din punct de vedere aritmetic totul este clar; marea castigatoare se numeste Uniunea Social-Liberala. La prima vedere cam asa stau lucrurile. Insa, daca avem rabdare sa dam spoiala jos de pe turta, descoperim ca USL inseamna in fapt PSD, deoarece socialistii dau premierul si conduc ministerele importante. Penelistii au primit doar niste premii de consolare, primind spre gospodarire ministere golite de orice continut real.


Buuuun, deci am convenit ca PSD reprezinta osatura acestei guvernari. Totusi, despre care PSD vorbim? Pentru ca in realitate sunt cel putin vreo trei: primul ar fi  nucleul dur format in anii '90 in jurul lui Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc & Co, al doilea il reprezinta baietii destepti apolitici, pentru care PSD reprezinta doar o halta, iar al treilea este grupul generatiei de 30-40 de ani,  format in jurul premierului Ponta. Victor Ponta devenind premier, se poate spune ca el este castigatorul adevarat al alegerilor parlamentare din decembrie 2012.

Dar despre care Victor Ponta vorbim? De cel de dinainte de 9 Decembrie, care sustinea despre Traian Basescu ca este presedintele hotilor si coruptilor si ca nu va mai vorbi niciodata cu acesta, sau de Victor Ponta,  cel dornic de coabitare cu presedintele? Pai este destul de simplu de aflat. Alegerile le-a castigat cel care a rotit cel mai vanjos palosul antibasismului, deci Ponta cel negru in cerul gurii. Insa guvernarea este exercitata exclusiv de omul coabitarii, de cel care se comporta precum un pisic atunci cand merge la Cotroceni. Deci cine a castigat alegerile?Bă.....