marți, 26 mai 2015

În slujba cetăţeanului alegător. Cazul Mike Bost


Priviţi-l mai jos pe Mike Bost, alesul Districtului 12, Illinois, în Camera Reprezentanţilor. Un omuleţ cu spirit viu, republican, cu coloana vertebrală încă intactă după contactul cu mediul politic dur al Washingtonului.  L-a învins la finalul anului 2014 pe mult mai experimentatul democrat Bill Enyart pentru scaunul din Cameră, obţinând 52% din totalul voturilor exprimate în districtul său. Un rookie în politica mare, un om fără o greutate cuantificabilă imediat, cu un discurs public destul de dezlânat, ţipuit, cu o gestică agresivă. Dar, Dumnezeule, câtă dreptate are omul acesta!  Vă rog să-l urmăriţi, merită.
 
Şi acum faceţi vă rog o comparaţie cu moluştele care îi reprezintă în Parlament pe români în general şi pe timişeni în special. De câte ori nu am auzit dom'ne, e la primul mandat, nu are experienţă! Da, chiar dacă eşti la primul mandat, chiar de trebuie să te iei de gât cu propriul partid, chiar dacă te expui situaţiei de a nu mai beneficia de oportunitatea de a-ţi juca şansa unui al doilea mandat, obligaţia principală este cea faţă de cei care te-au ales, de interesele lor imediate. Câţi dintre aleşii Timişului au atacat de la tribuna Parlamentului modalitatea de alocare folosită de guvernul Ponta în privinţa fondurilor pentru investiţii? Răspuns cinstit: nici unul, de la nici un partid. De la PSD nu poţi avea prea multe pretenţii, sunt la guvernare, este greu să fluiere cineva în biserică, acum, după ce s-a văzut la ce se expun urmărind cazurile Cătălin Ivan şi Mircea Geoană. Dar restul? Peneliştii d-lui Robu nu prea există în Parlament, deşi li se ridică mingi la fileu cu mare artă.
 
Probabil că aceşti reprezentanţi ai Timişului sunt foarte fericiţi pentru faptul că între Calea Aradului şi Calea Buziaşului faci o oră, în condiţiile în care centura Timişoarei va fi construită cam atunci când dl.Ponta îşi va lua un doctorat pe bune. Sfântul Aşteaptă nu e un vis! Aceeaşi domni exultă când văd că în Timiş nu va exista un spital modern şi încă se va muri în vechiul Judeţean cu zile, din cauza infecţiilor intraspiteliceşti. Foarte bine! Doar că ar fi gentil din partea lor, a celor care au făcut ceva pe aspiraţiile de dezvoltare ale timişenilor, să nu se mai prezinte pentru reinnoirea mandatelor. Ar fi de bun-simţ!