marți, 9 iunie 2015

Tărâmul răzgândacilor

România pare a fi devenit ţara în care proliferează o specie humanoidă extrem de laxă în gândire, cu principii tranzacţionabile, cu înfăţişare de oameni normali dar cu apucături de centuriste. Aţi intuit desigur, este vorba de răzgândaci. În ultimii zece ani am avut un premier care seara declara dragoste eternă NATO şi Statelor Unite pentru ca dimineaţa, după un somn agitat probabil sau după o ceartă cu a "n"- a soţie, să ordone ministrului apărării retragerea trupelor româneşti din Irak şi Afghanistan. L-aţi recunoscut pe incredibilul Călin Anton Constantin Popescu-Tăriceanu.
 
Apoi am avut un preşedinte de ţară care spunea că, în cazul în care Parlamentul îl va suspenda, în cinci minute el va demisiona. Nici o grijă, nu a demisionat, ba mai mult chiar a condus România timp de două mandate. Inimitabilul domn Traian Băsescu! Apoi, după a doua suspendare a acestuia, a ajuns preşedinte interimar un domn cu ochii cam tulburi de la somn, care declara că dacă Băsescu nu va fi demis de popor, el se va retrage din politică. Marinarul nu a fost demis, însă zeului Somn i-au trebui vreo trei ani ca să ajunga la concluzia că e cam degeaba prin Parlament şi să se retragă scârbit dintr-o lume care nu îl înţelege suficient. Adormitul domn Crin Antonescu!
 
Mai nou avem un Bulă pe post de premier (încă) al României, care ne tot spune că s-a gândit la demisia din fruntea PSD atât în momentul de după înfrângerea de la prezidenţiale cât şi atunci când a fost făcută publică informaţia că este cercetat în stare de învinuit de către DNA. Desigur, de fiecare dată s-a răzgândit! Pentru binele partidului şi al românilor, spune el. Ce contează că după momentele acestea de ţigănie pură partidul o va lua pe tobogan din cauza comportamentului său? PSD sunt eu, pare a spune vaşnicul "prieten" al Timişoarei, premierul Pinocchio. Cel mai tare domn Ponta, desigur!
 
Şi atunci ce pretenţii de seriozitate mai aveţi mă, de la poporul român?