duminică, 21 aprilie 2013

Sînandrei, dezastrul ecologic de la ieșirea spre Hodoni

V-am obisnuit ca pana acum sa prezint aici lucrurile care fac cinste comunei noastre. Haideti sa trecem in revista si partile urâte ale Sînandreiului. Mai jos sunt prezentate cateva cadre surprinse la iesirea din Sinandrei, catre Hodoni, de-a lungul drumului comunal 37. Amploarea dezastrului ecologic provocat de catre unii concetateni de-ai nostrii este de neimaginat. Oameni certati cu bunul simt, absolventi ai celor sapte ani de acasa la fara frecventa, au confundat si continua sa confunde spatiul verde cu o groapa de gunoi. Am numarat pînă la podul de peste pârâul din prima vale de pe drumul spre Hodoni nu mai putin de 30 de locuri unde s-au aruncat gunoaie in mod grosier.



Ca imaginea sa fie una de mare impact, drumul comunal (sau ce a mai rămas din el)  este inchis  - intentionat sau accidental - cu ajutorul unui stâlp de electricitate care a făcut parte din rețeaua de alimentare a fostei sonde, care a functionat aici pana la inceputul anilor '90.

Acesta este contextul in care, la nivel de Primarie si Consiliu Local s-a decis cresterea cuantumului amenzilor pentru cei care arunca gunoaie si resturi menajere pe spatiile verzi sau pe domeniul public. Amenzile pot ajunge acum si pana la suma de 2000 de lei.