joi, 5 iulie 2012

Arsita mare...

Se pare ca aceasta caldura inabusitoare a determinat aprinderea creierelor unor politicieni romani. Bunaoara doamna Monica Macovei. Candva o speranta a societatii civile din Romania, transformata peste noapte intr-un politruc fara un orizont foarte clar. Canicula din aceste zile pare sa aibe un efect dezastruos asupra comportamentului public afisat de dansa.

In legatura cu recentele evenimente de la Bucuresti, in urma carora USL - majoritar atat in Camera cat si in Senat - a decis sa isi puna proprii oameni in conducerea Parlamentului, doamna Macovei declara ca ele nu reprezinta altceva decat o lovitură de stat, se încalcă legea, instituțiile democratice se desființează. În 20 de ore totul se distruge, totul se schimbă total ilegal. Așa cum am făcut eforturi foarte mari să intrăm în UE - și țara, și eu personal - cred că tocmai ca să ne apărăm țara acum trebuie să invocăm articolul 7”. Este destul de grav cea ce afirma d-na Macovei, probabil din cauza unui puseu de politicianism ieftin si nimic mai mult. Nu cred ca suntem in situatia de a ne permite luxul unei condamnari in Consiliul European pentru culpe inexistente. Articolul 7 din Tratat presupune inclusiv suspendarea dreptului de veto în Consiliu. Nu inteleg rostul acestor demersuri ale fostului ministru al Justitiei. Nu este normal sa mergem la Bruxelles cu poalele in cap, pentru ca reprezentantii familiilor politice europene sa ne rezolve disputele balcanice de la Bucuresti.

Cred ca ar trebui ca cei care reprezinta Romania pe plan extern sa de-a dovada de retinere si realism. Poate si o doza mai mare de gravitate al discursului public. Politicianismul ar trebui lasat acasa, oricum noi deja ne-am obisnuit cu el.