joi, 23 septembrie 2010

Mostra de "civilizatie" romaneasca la granita dintre Austria si Ungaria. Asa nu!

///
Sambata, 18.09.2010 ma intorceam dinspre Frankfurt  - unde am vizitat targul Automechanika din Messe - catre Timisoara, impreuna cu colegul meu Gabi. Ca orice roman care se respecta, ultima alimentare cu carburant a masinii, inainte de Romania, am facut-o la statia Shell din Nickelsdorf, localitatea austriaca aflata la granita cu Ungaria, ultima de pe traseul cisleitan al Ostautobahn A4 dintre Viena si Budapesta.  Prefer sa alimentez aici deoarece in Ungaria tot timpul exista probleme de paritate intre euro si forint, mai ales la statiile de benzina. Deh, metehne vechi si la vecinii nostrii maghiari. Cu toate acestea insa, autostrazile din Ungaria exista si sunt de cea mai buna calitate.

Intram spre pompa de benzina...aglomeratie maxima. Multi romanasi care fusesera la cumparaturi in Parndorf, destui ucrainieni si austrieci. Alegem ca si tinta pompa nr.3, unde parca lucrurile se desfasurau mai alert. Paralel cu noi, la pompa nr.2 opreste o motocicleta chopper BMW cu numere de Germania cu un echipaj format dintr-un el si o ea, nemti get-beget. Noi inca mai asteptam la rand, ei alimenteaza iar tipul merge catre ghiseu sa plateasca. In spatele motocicletei se iteste un MB Sprinter cu numere de Bucuresti, insa firma proprietara era din Pitesti, Arges. Se porneste nene cretinul asta sa claxoneze ca un dement, doar-doar tipa isi va trage motocicleta din fata lui. De parca ar fi putut alimenta!

Tipa se sperie, scapa casca din mana. Ii atrag atentia Dobitocului sa nu mai claxoneze deoarece se face de ras, atat el cat si drapelul inscris pe numarul de inmatriculare. Tembelul se revolta: "Cine esti tu sa imi dai lectii?" Cu greu s-a linistit animalul. Vreau sa va spun ceva: in Germania si Austria se foloseste foarte putin claxonul. Oamenii sunt mult mai calmi, mai senini, mai putin pusi pe harta. Insa gibonul vroia el sa se incoarde in fata femeii aleia. Si dai claxoane, nene!

Ce sa facem cu astia care ne fac de ras de fiecare data cand ies din tara? care ar trebui sa fie pedeapsa pentru asemenea ipochimene? Astept opinii si sugestii.