sâmbătă, 2 iunie 2012

Sa ne laudam cu copiii Sinandreiului

Spuneam undeva ca principalul capital al Sinandreiului este cel uman. Oamenii dau masura valorii unei comunitati si nu terenurile sau locuintele, care au o valoare subiectiva si trecatoare. Copiii comunei noastre obtin tot mai des performante uluitoare pentru conditia de elev in mediul rural, cea ce ne indica atat calitatea procesului educational care are loc in cadrul scolii din localitate cat si aptitudinile si dorinta de cunoastere a celor mici. Vazand cea ce se intampla acum in Sinandrei, putem afirma cu tarie ca generatiile care vin vor reusi sa dea o noua dimensiune dezvoltarii comunitare a comunei noastre. Mai jos redau un articol aparut in cotidianul Tion, sub semnatura doamnei Corina Eva:

Trupa de teatru „Legendarii” de la Școala cu cls. I-VIII din Sînandrei a participat la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru copii și tineret „Copil în Europa” organizat la Teatrul Merlin, cu piesa de teatru „Poviasta lu’ Iovan Iorgovan” unde au obținut Premiul special la secțiunea gimnaziu. Tot acum, eleva Denisa Demeter a obținut Premiul II la secțiunea: personaj principal- fete, iar elevul Răzvan Rozovlean – Premiul I pentru interpretare la secțiunea: personaj secundar- băieți.

„Legendarii” este o trupă tânără alcătuită din elevi ai claselor a V-a și a VI-a de la Școala cu cls. I-VIII din Sînandrei, coordonată de profesoarele Iovanel Elena Adriana și Nicolicin Sorina. Micii actori doresc să contribuie la promovarea tezaurului folcloric național continuând seria spectacolelor de factură folclorică începute încă din 2007 de către colegii lor mai mari cu „Șezătoarea-pretext educativ”, „Colindatul la români” și „Poviasta Babei Dochia”.

Desi la început de drum, ei au fost apreciați și la Festivalul internațional de folclor „Vetre străbune”-ediția a IV-a, 2012, unde au câștigat Premiul I și Premiul special al juriului.

Cinste acestor copii minunati, cinste profesorilor si invatatorilor, cinste parintilor care au asemenea odrasle.