duminică, 14 aprilie 2013

Desant. Ritm, mesaj, nerv... Rock!

Contrar tuturor profetiilor cu iz apocaliptic, care dadeau ca terminata mostenirea Cargo, iata ca celebra trupa timisoreana se inmulteste  - cantitativ dar mai ales calitativ  - prin diviziune. Dupa parasirea bandului mama, atat Alin Achim cat si fostul vocalist Ovidiu Ioncu Kempes au demarat proiecte muzicale extrem de interesante. E adevarat, lui Kempes i-au trebuit niste ani ca sa isi regaseasca drumul pierdut, alaturi de trupa Rezident Ex. 

Pe de alta parte Alin Achim a inceput un demers muzical excelent, care readuce in atentie rockul nervos, atat de caracteristic mostenirii Cargo, dominat insa de o patina de originalitate care nu face altceva decat sa creasca valoarea acestor compozitii. Albumul "Joc de Noroc" - pe care am avut sansa sa il primesc chiar de la Alin Achim  - are ceva ce il individualizeaza fata de tot cea ce a aparut in ultimii ani, dovada fiind distinctia de album al anului 2012,  primita atat din partea Radio Romania 3Net “Florian Pitiş” cat si a revistei online Maximum Rock. Totusi, sa canti in deschidere la Europe si Manowar, monstrii sacrii ai scenei rock internationale, nu este putin lucru! Albumul -  pe care l-am rulat in regim de heavy rotation, in masina, in ultimele doua zile - are ceva care te face sa il tot asculti. Ritm, mesaj, nerv...intr-un cuvant Rock!



PS: Demn de semnalat este intregul proiect Desant, care, pe aditional trupei rock, mai cuprinde un site excelent http://desantrock.ro/ , unde, pe langa informatiile de baza despre membrii, concerte, evenimente, etc  mai are si o sectiune, Shop, de unde fanii isi pot achizitiona efecte cu insemnele Desant. Occidental 100%.  Si inca ceva; putem fi mandrii pentru faptul ca o parte insemnata a acestui proiect este Made in Sinandrei.