joi, 15 iunie 2017

Atacul la Grindeanu. De ce? O cronologie scurta

19 Mai 2017, Liviu Dragnea , Bacau: Ma multumesc toate ministerele si ca cetatean, si ca presedinte de partid, si ca presedinte al Camerei Deputatilor.

1 Iunie 2017 - este anuntata oficial vizita pe care urma sa o efectueze presedintele Romaniei la Washington. Contextul era unul clar si presupunea aprofundarea relatiilor dintre tara noastra si Statele Unite. Pe surse se stia deja ca Donald Trump are de gand sa aduca Romania in grupul de state first tier, adica prietenii apropiati ai Americii, parteneri globali ai Washingtonului. Contactele initiale cadeau in sarcina presedintelui, urmand ca ele sa fie dezvoltate la nivel de guvern.

dupa 1 Iunie - tot mai des, pe mai multe canale, pe surse sau direct, se vorbeste de o remaniere sau de o schimbare a guvernului. Sorin Grindeanu este cunoscut ca un filoamerican si un filoeuropean convins. Spre deosebire de aripa retrograda, revoluta din PSD, formata din gruparea Dragnea, cea care face ochi dulci Rusiei lui Putin, Grindeanu reprezinta prospetimea unei social-democratii moderne, calibrata pe interesele strategice ale Romaniei.

14 Iunie 2017, Bucuresti - Ziua Infamiei, cea a incercarii de executie publica a lui Grindeanu in cadrul osificatei structuri denumita CEX. Printre alte reprosuri existente in evaluarea Dragnea - Valcov, il regasim si pe acela ca nu a dezvoltat relatiile cu Rusia.  Sorin Grindeanu in conferinta de presa de azi noapte: La capitolul de Politica Externa , printre nerealizari e trecuta dezvoltarea relatiilor cu Rusia. Imi asum. Stiam ca Romania e in Uniunea Europeana, iar UE a impus sanctiuni economice Rusiei. Poate ca domnul Valcov si ceilalti stiu altceva. Si de-asta trebuie sa plec, probabil.

In aceeasi conferinta de presa de la sediul Guvernului, Sorin Grindeanu a foslosit de cel putin doua ori cuvantul ceaslov, cuvant cu origini in limba rusa si cu care premierul a ales sa boteze documentul elaborat de cuplul Dragnea - Valcov. In lumina acestor dezvaluiri (atentie, la acest nivel niciodata cuvintele nu vor fi rostite clar si deslusit) putem  sa ne intrebam cine sunt cei care, in realitate, ghidoneaza activitatea gastii aciuate in jurul lui Dragnea Liviu? 

PS: Antena 3 o arde langa despre presupusa relatie a premierului Grindeanu cu SRI. OK, poate fi inteleasa setea de senzational si de explicatii facile, dar, bai baieti si tu, Oana Stancu, de agentii de influenta ai Rusiei...nimic? Aia sunt buni? Ca tot veni vorba de A3, mult respect pentru Radu Tudor, unul dintre putinii oameni normali din haznaua aia. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu