duminică, 22 martie 2009

Despre Petre Stoica la timpul trecut

Am efectuat stagiul militar la Jimbolia la o unitate de Graniceri. Oraselul acela are un farmec deosebit dat de cosmopolitismul caracteristic acelei zone din Banat. Petre Stoica era un fenomen local in acea comunitate. Toata lumea il privea cu veneratie. Din respect fata de Poet acest om nu era deranjat niciodata, nici macar cu o intrebare atunci cand se plimba pe strada.

Fondase un Muzeu al Presei pe care il botezase cu numele jurnalistului si omului politic banatean Sever Bocu. Acea mica localitate de granita se poate lauda acum cu trei muzee: Muzeul pompierilor „Florian“ , Muzeul „Stefan Jäger“ precum si cu Casa Memoriala Dr. Karl Diehl.

Petre Stoica nu a avut direct vocatia de fondator de scoala poetica. Indirect insa, foarte multi autori s-au lasat inspirati de temele abordate in poezia lui.

Petre Stoica a devenit prizabil de catre tineri si prin mijlocirea profesorului si omului de cultura timisorean Marcel Tolcea. Blogul celor doi a devenit referinta pentru foarte multi bloggeri interesati de fenomen.

Dumnezeu sa ii ierte pacatele si sa il odihneasca acolo unde ajung doar oamenii deosebiti.

Permiteti-mi sa va fac un cadou; o adresa de blog.
http://blogulluipetrestoicasimarceltolcea.blogspot.com/2009/02/iubiri-de-bordel-sau-despre-cum-o-faci.html?zx=99ca0d488ac1c844

Ultima scriere este destul de recenta. Din februarie anul acesta. Savurati.