miercuri, 17 noiembrie 2021

PSD, imaginea perfecta a disonantei cognitive

În anii '50 ai secolului trecut profesorul Leon Festinger de la Universitatea Stanford a enunțat teoria disonanței cognitive. El spunea că atunci când atitudinile intră în conflict cu acțiuni, credințe sau alte atitudini, simţim un disconfort psihologic. Astfel suntem motivați să încercăm să ne schimbăm fie atitudinea, fie semnificaţia evenimentului cu care intră în conflict.

Daca PSD îl va repune premier pe Cîțu prin voturile propriilor parlamentari atunci actuală conducere a partidului ar trebui să frecventeze o clinică de paihiatrie. Pe lângă dovadă clară de arierație, aici se mai poate discuta și de persistența sindromului pompierului piroman.

În primăvara lui 2020 băieții lui Marsel au demis prin moțiune de cenzură guvernul Orban pentru ca, după câteva săptămâni doar! - să-l repună premier. Ultima ispravă a partidului a reprezentat-o înlăturarea din funcția de premier a lui Florin Cîțu, eveniment aprobat de majoritatea românilor. Acum se discută foarte serios despre revenirea lui la Palatul Victoria. Cu voturile PSD!

PS: de la PNL nu ai la ce să te aștepți. Așa sunt ei, un PSD mai mic și mult mai prost. Dar extraordinar de hrăpăreț.

Credit foto: G4Media